Lag et spøkelse

Du trenger:
Et pappkrus til hver elev
En hvit serviett til hver elev
Papir til hender
En tråd til å henge opp spøkelset med
En sort tusj eller ferdige vingleøyne. 
Lim og tape

Stikk hull i toppen av koppen med en spiker. Tre inn tråden og trekk i den så du får til å knyte en stor knute i enden på tråden slik at tråden ikke kan dras ut av hullet i toppen. Evt. kan tråden limes fast med en dæsj smeltelim.

Tegn på øynene med tusj eller lim på øyne.
Stikk eller skjær hull til armene. En loddrett strek på hver side.
Klipp ut to armer. Tegn gjerne på arket først og klipp ut to armere i ett. Stikk armene inn i de loddrette hullene. Fest armene på innsiden av koppen med en bit tape. 

Klipp opp servietten i strimler. Krøll strimlene mellom hendene før hver strimmel åpnes opp i sin fulle lengde og limes fast med vanlig limstift på innsiden av koppen. Lim strimler langs hele innsiden av koppen. 
Heng dem opp i klasserommet. Hvis det blir litt vind i rommet blir det flott effekt når alle spøkelsene snurrer rundt og beveger på seg. 

 

Gresskar

Alle elevene fargela først et stor A3 ark med høstens farger. Vått i vått. Så lot vi de tørke en uke. Nesten uke tegnet alle med en brun fettstift omrisset av et gresskar. Det var viktig at de fikk med stilken. 

Så klippet vi ut gresskaret. 
Alle tegnet på buede linjer som startet i stilken og gikk ned til bunnen. Til dette brukte vi også fettstifter som sitter bedre på en malt overflate.
Til slutt festet vi på vingleøyne.
Egentlig skulle vi feste alle gresskarene på sort bakgrunn, men det rakk vi aldri :-)

 

Skjelettet

Skjelettet Hermansen

Jeg har tegnet et stort skjelett som kan printes ut og tapes sammen. 
8 stykk A4 ark som tilsammen blir et skjelett. 
Læringsmål 
2.kl : sette navn på og beskrive funksjonen til noen ytre og indre deler av menneskekroppen
4.kl: beskrive skjelettet og muskler og gjøre rede for hvordan kroppen kan bevege seg laget i tilknytning til kapittelet om skjelettet i Spire Gul 

 

 

Lag Spøkelse Sprett

Ta to pappkrus og lag en av dem som et spøkelse ved å klippe opp kanten så det ser ut som en drakt. Sett på hender og øyne. 
Brett to strimler annen hvergang til høyre og venstre og lag den søylen du ser som står på toppen av den innerste koppen. Lim papirbrette-søylen fast i toppen av koppen. Dette blir som en fjær. Sett den øverste koppen oppå. Dytt i hodet på spøkelset og du vil få en sprett. Spøkelset vil sprette opp og ned.