EGYPT

Lag egyptbok med med mange temaer

Jeg anbefaler å lage et hefte/bok om temaet Egypt. Vi laget en kriterieliste over temaer som skulle omtales og skrives om i heftet. Alle elevene fikk utdelt A3 ark som ble brettet på midten. De kladdet først på egne ark og førte så inn i heftet. 

Faktakort

Alle elevene valgte seg ut 5 guder som de ville finne ut mer om. Hver gud fikk et faktakort på ca- 20x10 cm store kartongark. Litt stiv og god kartong. På forsiden ble guden tegnet og på baksiden ble det skrevet fakta om guden. 

Kodeknekker

Alle fikk utdelt to sirkler som ble satt sammen med en splittbinders. Dette ble til et hjul hvor hieroglyfen kom i det ene området og bokstaven kom i det andre. Så skrev alle hemmelige beskjeder til hverandre som måtte løses ved hjelp av hjulet. 

Ellers laget vi en mumie av piperensere og opprevet bomullsstrimler. Vi balsamerte eplebiter i natron. Vi laget de 4 kanoptiske krukkene av pringlesrør og plastelina. Vi skrev faktatekster og laget et Egypt hefte. Vi studerte livet til gjødselbilla og så på egypternes overtro med solen som ble dyttet over himmelen. Vi laget en scarabe og en Kartusj i leire som vi hang en skinntråd i. Elevene elsker den grufulle metoden med balsamering og vi så selvfølgelig på hvem som er i slekt med hvem av gudene og hva deres rolle var. Tutankhamon er et kapittel for seg. Som en liten morsom sak så lærte de også om Amonmin, en meget spesiell gud ;-)
Jeg har selv vært i Egypt flere ganger og viser bilder fra f.eks Luxor og Kongenes dal. Jeg forteller da om skattene og hvordan dalen ble oppdaget. Nilsen betydning må også med. Vel, jeg kunne krevet og skrevet. Dette er bare et så fengende tema. Lykke til 

De kanoptiske krukker

This photo was taken by Nina-no- Nina Aldin Thune

Foto privat

Papyrus

Foto privat

Skrivesenterets tips