top of page

UTE-gym

Vi hopper tau
og øver på gloser eller høyfrekvente ord samtidig

foto tatt av Gro

Utendørs stafettløp

Illustrasjon av Gro

Utendørs stafettløp med naturmaterialer. Alle deltakerne deles opp i lag. Du velger selv hvor mange som er på hvert lag. (husk avstand) Hver deltaker velger seg ut en unik ting fra naturen. En stein, en kongle, et blad osv. Ikke for store og tunge ting. 
Disse tingene legges på et samlet sted. Så skritter deltakerne opp 10 lange skritt vekk fra rekka med ting. Der er starten. Alle elevene må så finne seg to pinner som de skal bære gjenstandene med. De skal altså løpe en og en bort til haugen og løfte opp sin ting med de to pinnene og bære dem tilbake til start. Det laget som har hentet sine gjenstander først og fått dem over målstreken, har vunnet. Mister du tingen, må du starte på nytt ved haugen. 
De forskjellige lagene kan stå på forskjellige steder i skogen. Lærer roper klar , ferdig og gå! 

Skolegården- stjerneorientering

Ta bilder fra utsnitt i en skolegård og lag skolegårdskart. Organiser det som f.eks stjerneorientering,  Jeg anbefaler at de ser på bilder som henger på veggen . Så løper de for å finne ut hvor detaljen på bildet er i fra.  Alle har hvert sitt kart hvor de krysser det ut. Det er lettere for lærer å sjekke kartet

bottom of page