top of page

Valg

Lag selv eller få en dyktig kollega til å snekre en valgurne til skolen. 
Denne har vi laget. 

Hvordan virker Stortinget

En serie med små filmer om hvordan arbeidet på Stortinget gjøres. 
Filemen er med Bård Tufte Johansen

Fin film som forklarer valget

Det store fargevalget

Vi så først på andre logoer rundt oss. Alle kjente igjen M til Mc Donalds og Cola logoen. Vi snakket om hvorfor noen har logoer og om hvordan de ser ut. Vi var så innom fotballag og så på deres logoer. Så gikk vi over til politiske partier og så på deres logoger. Vi snakket om at noen har navnet sitt, noen har et symbol og noen har bare et forkortet navn. Så så vi på fargene og snakket om hvorfor de er forskjellige. Vi så på Krf og snakket om at de har byttet farge! Hvorfor var de gule før og røde nå. Jeg printet ut 2 logoer og hang dem opp. Elevene måtte se på forskjellen. Var det lurt å skifte? Så fargela vi små logoer i riktig farge og de raskeste skrev navnet på partiet ved siden av.
Nå er v
i  klar for det store fargevalget i morgen. Her skal elevene stemme over hvilken farge vi skal ha på bokstavene på klasseromsdøra. Hemmelig valg, urne, eget rom og utkryssing i klasseregisteret og ikke minst stemmeseddel i de aktuelle fargene.

I dag har vi jobbet med politiske logoer og deres farger. Godt valg!

De politiske partiene

Her er en ppt-oversikt med bilder og navn på de politiske partiene.

 

Arkeen printes ut og lamineres. Lag et politisk hjørne i klasserommet og heng opp arkene sammen med valgprogram. 

 

Spill og lek og la elevene finne ut hvilke ark som hører sammen. Lag stafett, let og finn, rop opp eller vis frem et og et ark og la elevene  løpe til riktig sted f.eks i gymsalen.

Lek "Haien kommer" med de politiske partiene i stedet for fiskenavn på gruppene.

Ha en minglelek der hver person får utdelt en lapp. Så skal vedkommende finne tre andre personer med lapper som passer til sitt ark. Personene danner da en tilfeldig eller planlagt gruppe som kan arbeide videre med å finne ut mer om det partiet de har fått!

Arkene er laget etter en god ide fra Camilla Fellmann Kristiansen

Bli kjent med hvert parti på 1. minutt

Det engelske underhuset

bottom of page