top of page

 UTE - mat

Ut på tur

Supert hefte omTurmat for barnehager, skrevet av Camilla Stang ved Geitmyra matkultursenter for barn

Laks i folie

Veldig enkel rett som du kan forberede hjemme eller dagen i forveien. Legg de ferdige pakkene i kjøleskap frem til dere skal gå på tur.
Bruk aluminiumsfolie og legg en dæsj smør i bunnen. Krydre fiskestykket godt med pepper og salt. Har du urter eller pesto, er det også nydelig å legge oppå fisken. Pakk inn pakken slik at skjøtene vender opp, slik at fisken blir liggende i en slags skål. Det forhindrer at krydder, smør og safter renner ut i bålet. Pakkene legges på rist over glørne eller direkte på glørne. 

Bakt potet

Pakk en og en potet inn i aluminiumsfolie. Legg pakkene i glørne og la dem ligge der i minst 4o minutter. Når potetene er ferdigstekt åpner du pakken, kutter ett kryss i toppen av poteten. Legg en liten smørklatt, rømme, krydder og litt mais i åpningen og spis innholdet med ei skje. 

Ostesmørbrød i folie

Ta to brødskiver og smør inn begge sidene med ketchup. Legg gode tykke osteskiver på den ene siden. Ta på grillkrydder eller urter. Legg den andre skiven på, med ketchup siden inn mot osten. Pakk hele sandwichen inn i aluminiumsfolie. Stek begge sider av pakken på rist eller over glørne. 

bottom of page